Zeldzaam paar witte Elanden steken de weg over in Canada

Zeldzaam paar witte Elanden steken de weg over in Canada

Dit is de eerste keer dat Maurice Lamothe en Nicole Leblanc de witte eland en het kalf zagen terwijl ze op de snelweg reden.

Lamothe zei: Hij is er vrij zeker van dat dit de enige keer in zijn leven zal zijn dat hij deze kans krijgt. Nicole Leblanc was degene die de video maakte terwijl Maurice langzamer ging. Ze kwamen de twee dieren tegen toen ze over een heuvel kwamen.

Er zijn twee soorten elanden in dat gebied van Noord-Ontario. Er zijn er die albino zijn en sommige die alleen de witte kleur hebben. Het lijkt erop dat de elanden in deze video de witte elanden zijn, aangezien er enkele bruine vlekken zichtbaar zijn op de koe. Dat gen zit daar al jaren en jaren en jaren in die populatie en zo nu en dan komt het naar voren en laat het zich zien. Maar dat is een ongelooflijk zeldzaam iets.

Zeldzaam paar witte Elanden steken de weg over in Canada

Ze worden beschermd, wat over het algemeen de meeste jagers respecteren, helaas werd er vorig jaar in hetzelfde gebied één doodgeschoten. Kijk hieronder maar hoe prachtig deze beesten zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer