Een natuurfotograaf deed een dutje onder een boom, toen kwam een cheetah bij hem liggen

Een natuurfotograaf deed een dutje onder een boom, toen kwam een cheetah bij hem liggen

Een natuurfotograaf wil vaak wat tijd alleen zijn in de diepten van de wildernis, om deze samen met dieren door te brengen. Dat er een dier zo dichtbij zou komen had hij nooit verwacht.

Er gebeurde iets wat veel indruk op hem zou maken. Zijn liefhebbende hond stierf in zijn eigen handen en liet hem gebroken en overweldigd achter.
Vervuld met diep verdriet, besloot hij zijn best te doen om voor dierenrechten te vechten en het bewustzijn te vergroten voor bedreigde diersoorten. Hij gebruikt zijn vakantietijd en spaargeld vaak om vrijwilligerswerk te doen bij de Cheetah Experience in Zuid-Afrika.

Een natuurfotograaf deed een dutje onder een boom, toen kwam een cheetah bij hem liggen

Cheeta's zijn normaal gesproken erg verlegen en je moet hard werken om hun vertrouwen te winnen. Dolph deed erg zijn best om vrienden te worden met de cheeta's en het harde werk werd uiteindelijk beloond.

Op een dag, moe van het zonnebaden, besloot Dolph een dutje te doen onder een boom. Een cheeta genaamd Eden zag hem, liep naar hem toe, snuffelde aan hem en besloot met hem te knuffelen! Dolph was sprakeloos toen hij zijn ogen opendeed!

Dit was het begin van een hechte vriendschap. Eden ziet Dolph als iemand die tot haar eigen soort behoort; ze spint, snuift hem, knuffelt hem en knabbelt aan hem. Dolph brengt nu het grootste deel van zijn tijd door in het gezelschap van cheeta's, en staat zelfs bekend als (The Cheetah Whisperer).

Soms worden dieren gerehabiliteerd door mensen en vrijgelaten, ze herinneren zich de mensen die hen helpen. En het laat in sommige dieren in het wild veel ruimte over om mensen in een goede vorm te herinneren, naast hun eerdere ervaringen met opgejaagd te worden.

Dolph legde dit bijzondere moment op de camera vast dus je kunt het hieronder zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties