Maak kennis met de gigantische Alaskan Malamute - een van de grootste honden ter wereld

Dieren
maandag, 11 april 2022 om 1:22
alaskan
We zijn het er allemaal over eens dat honden fantastisch, loyaal, aanhankelijk en schattig zijn, en wat is er niet leuk aan? Een video van een grote Alaskan Malamute die wordt verzorgd, is nu wereldwijd viraal gegaan en mensen genieten ervan!
Het begin van deze honden kan honderden jaren terug worden getraceerd. De vroegste immigranten in Noord-Amerika hielden deze puppy's 5000 jaar geleden voor arbeid en als vrienden. Ze zijn verbonden met verschillende andere bekende rassen zoals Siberische Huskies, Samojeden en ook Labrador retrievers. Het kost veel moeite om er een van je eigen te houden. Ze vereisen dagelijkse activiteit omdat het sledehonden zijn. Ze blaffen niet vaak, maar als ze dat doen, kunnen ze behoorlijk luid en onstuimig zijn. Natuurlijk zijn ze in het verleden op Arctische reizen gebruikt, dus ze zijn eraan gewend dat het koud is.
Ze hielpen vroege Noord-Amerikaanse immigranten bij het jagen, jagen, slepen van uitrusting, het slepen van sleeën en het lokaliseren van mogelijke beren.
Ze werden gebruikt om voorraden naar het Franse leger te brengen en mijnen te spotten vanaf gescheiden bergposten tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
Als je nog meer te weten wil komen over deze geweldige hondensoort dan kun je onderstaande Engelstalige video bekijken.