Hond achtergelaten in asiel huilt terwijl ze haar mens ziet weglopen, dagen later verandert alles

Hond achtergelaten in asiel huilt terwijl ze haar mens ziet weglopen, dagen later verandert alles

Dit ontroerende verhaal van de Trio Animal Foundation in Chicago toont de verwoestende verliezen en het gelukkige nieuwe begin dat asielhonden ervaren wanneer iemand bereid is zijn huis en hart open te stellen voor verlaten dieren!

Op 29 oktober werd een pitbull genaamd Mira door haar baasje overgedragen aan het asiel. Trio Dierenstichting deelde het verhaal van Mira en riep op hun Facebook-pagina op tot adoptanten:

“Het hart van dit meisje brak op het moment dat haar vader de deur uitliep.
Gisteren, terwijl hij in een vrij toegankelijk asiel was, kwam een man binnen met zijn hond genaamd Mira. Hij zei dat hij ging verhuizen en geen tijd meer voor haar had.
Mira kwispelde met haar staart en was zo trots en blij om met haar vader te wandelen. Pas toen ze haar halsband verwijderden en vervangen door een slipriem, begon ze te beseffen dat er iets aan de hand was. Op dat moment draaide haar vader zich om en liep de deur uit.
Terwijl Mira haar vader zag weglopen, begon ze te jammeren. Toen hij eenmaal buiten was, begon ze om hem te huilen. Mira deed er alles aan om de deur uit te gaan om herenigd te worden met haar vader en haar stressniveau schoot snel de pan uit… ze huilde en huilde alleen maar.
Op dat moment wist ik dat ze volledig zou instorten als ze bij de andere dakloze honden in de algemene bevolking zou worden geplaatst.
Ik vroeg of ze bij mij bij de receptie kon blijven, zodat ze gekalmeerd kon worden. Onnodig te zeggen dat ik het hart niet had om haar naar de achterkamer te brengen en dus belandde ze in mijn auto.
Mira zal worden geadopteerd via de reddingsafdeling van TAF, Project Rescue Chicago. Dit mooie meisje is 3 jaar oud, zindelijk, hondvriendelijk en goed met kinderen (ze is nog nooit getest met katten).

Hond achtergelaten in asiel huilt terwijl ze haar mens ziet weglopen, dagen later verandert alles

Een paar dagen later stond Mira's leven op het punt opnieuw radicaal te veranderen, maar deze keer ten goede. Op 1 november kwam haar nieuwe vader haar leven binnen…
de stichting schreef:

“IN DE LIEFDEVOLLE ARMEN VAN HAAR NIEUWE PAPA…

De afgelopen week zat Mira verwoed huilend bij de voordeur van een vrij toegankelijk asiel terwijl haar voormalige baasje naar buiten liep en haar achterliet… de komende dagen huilde ze en vond het moeilijk om te eten. Mira's hart brak in miljoenen stukjes.

Wij bij TAF wisten dat er een zorgzame en zachtaardige man voor nodig was om Mira's emotionele wonden te helen en haar weer gelukkig te maken.

Nou, zoals het lot het wilde, stond die man op het punt Mira's leven binnen te lopen en haar te helpen haar pijn te verzachten en haar te laten zien dat ze geliefd was.

Een tijdje geleden verloor Mira's nieuwe vader zijn oudste pittie-meisje aan kanker en de gedachte om een nieuwe pup in zijn leven te brengen was gewoon te pijnlijk… nadat hij tot het einde voor zijn dochtertje had gezorgd, was zijn hart gebroken.

Pas toen hij Mira's verhaal en de wanhoop in haar ogen zag, wist hij dat ze voor elkaar bestemd waren. Diezelfde dag nog heeft hij een adoptieaanvraag ingevuld en de rest is geschiedenis.

Vanaf vandaag heeft Mira een nieuwe vader en zijn twee gebroken harten weer gelukkig.”

Hond achtergelaten in asiel huilt terwijl ze haar mens ziet weglopen, dagen later verandert alles

Wat een prachtig, gelukkig einde aan zo'n droevig verhaal. Er gebeuren prachtige dingen als je je hart opent voor een asieldier en het verhaal van Mira is daar een voorbeeld van. We wensen Mira en haar nieuwe vader een leven lang geluk samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties