Voetballer Christian Eriksen reageert voor het eerst na reanimatie

Voetballer Christian Eriksen reageert voor het eerst na reanimatie

Martin Schoots, de manager van de Deense voetballer Christian Eriksen, heeft voor het eerst gereageerd nadat hij zaterdag tijdens de EK-wedstrijd een hartaanval kreeg.

“Ik voel me beter nu, maar ik wil wel weten wat er precies is gebeurd”, laat Eriksen bij via Martin Schoots weten tegenover de Italiaanse krant La Grazzetta dello Sport. “Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Ik geef niet op.”

De wereld keek geschokt toe hoe tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland de Deense voetballen Christian Eriksen ineens roerloos op het veld lag. Hij werd ter plekke gereanimeerd en vervolgens afgevoerd per ambulance.

De vriendin van Eriksen dacht dat hij was overleden totdat de doelman met het verlossende woord kwam. De Deen kwam vrij vlug weer bij kennis en zijn toestand is inmiddels stabiel. Wel ligt hij nog altijd in een ziekenhuis in Kopenhagen, onder toezicht. Bondsarts Morten Boesen bevestigde afgelopen zondag tijdens een persconferentie dat Eriksen inderdaad was getroffen door een hartstilstand. De oorzaak is vooralsnog niet bekend. Daarom dat hij ook de komende dagen nog in het ziekenhuis moet blijven.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Videostill

Lees meer over:
Denemarken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer