Versoepelingen naar voren gehaald: vanaf 26 juni minder regels

Versoepelingen naar voren gehaald: vanaf 26 juni minder regels

Sneller dan gepland wil het kabinet vanaf zaterdag 26 juni de nieuwe fase aan versoepelingen in laten gaan. Daarbij worden een aantal dingen weer mogelijk, dit melden bronnen aan de NOS.

Thuis mogen er dan acht personen over de vloer komen, er mogen tot 100 personen in restaurants en sportwedstrijden zijn weer toegestaan. Ook mag de horeca weer tot middernacht open blijven en kunnen theaters, musea en bioscopen meer bezoekers toelaten.

Het belangrijkste waar Nederland nog zo naar smacht wordt nog niet afgeschaft: de basisregels zoals het 1.5 meter afstand houden en de mondkapjesplicht blijven voorlopig geldig. Het is niet duidelijk wanneer deze worden afgeschaft. Daar staat nog geen datum voor ingepland. Echter discussieert het kabinet wel over de mondkapjesplicht, een onderwerp waar ook steeds meer twijfel over ontstaat in de samenleving.

De versoepelingen van de maatregelen stonden eigenlijk voor 21 juli gepland, zouden vervolgens vervroeg worden naar 30 juni, maar dat blijkt nu dus 26 juni te zijn. Dit heeft alles te maken met de coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen die blijven dalen. En die gaan sneller dan gedacht naar beneden.

Belangrijk: aankomende vrijdag geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge (waarschijnlijk) een persconferentie. Een definitief besluit wordt in de ministerraad genomen.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Bron: NOS | Beeld: PxHere

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties