VIDEO: Blusvliegtuig dat branden probeert te blussen op Grieks eiland crasht en ontploft

VIDEO: Blusvliegtuig dat branden probeert te blussen op Grieks eiland crasht en ontploft

Een vliegtuig dat is gestuurd om de vlammen die door de Griekse eilanden razen te doven, is tijdens zijn missie naar de grond gestort.

Het heftige ongeval vindt plaats terwijl Griekenland vecht tegen een derde opeenvolgende hittegolf die op zijn eilanden raast, waar de temperatuur voor de achtste dag de 40C-grens heeft overschreden

Het is gelukt om het moment vast te leggen waarop het vliegtuig neerstortte in de buurt van Platanistos en Karystos, twee dorpen in Evia. Een BHV-helikopter is onderweg naar de rampplek om de situatie te beoordelen.

De laatste evacuatiebevelen werden uitgevaardigd op de eilanden Corfu en Evia, terwijl een brand op het eiland Rhodos landinwaarts bleef trekken en bergachtige bosgebieden in brand stak, waaronder een deel van een natuurreservaat.

Wanhopige bewoners, velen met natte handdoeken om hun nek om de verzengende hitte af te weren, gebruikten schoppen om vlammen die hun huizen naderden terug te slaan, terwijl blusvliegtuigen en helikopters bij het eerste licht de waterdruppels hervatten.

De autoriteiten zeiden dat meer dan 20.000 mensen betrokken waren bij opeenvolgende evacuaties op het eiland, voornamelijk toeristen tijdens het weekend, toen er brand uitbrak in twee kustgebieden in het zuidoosten van Rhodos.

De Europese Unie heeft 500 brandweerlieden, 100 voertuigen en zeven vliegtuigen uit 10 lidstaten gestuurd, terwijl Turkije, Israël, Egypte en andere landen ook hulp hebben gestuurd.

Lees meer over:
Griekenland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer