Gemeente Twenterand koopt miljoenen kostende camping om Oekraïners te huisvesten

Gemeente Twenterand koopt miljoenen kostende camping om Oekraïners te huisvesten

TWENTERAND - In een bevestiging op dinsdag van berichtgeving door de Twentsche Courant Tubantia heeft de gemeente Twenterand (Overijssel) onthuld dat ze een camping heeft aangeschaft voor de opvang van ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen. De camping De Blekkenhorst in Den Ham is voor een bedrag van 2,2 miljoen euro aangekocht door de gemeente.

Volgens de gemeente is de camping een ideale locatie voor de opvang, omdat er reeds talrijke voorzieningen aanwezig zijn, waaronder een speeltuin en douchefaciliteiten. Momenteel worden er al 24 Oekraïense vluchtelingen op de camping opgevangen. Daarnaast zijn er elders in de gemeente, in Vriezenveen, nog eens 58 Oekraïense vluchtelingen ondergebracht, zo meldt een woordvoerder.

Volgens de organisatie Vroeg Signaleren Twenterand heeft 1 op de 3 huishoudens in Twenterand een laag inkomen. Dit houdt in dat de kans groot is dat deze huishoudens in armoede leven. Voor vele inwoners is het dan ook schrijnend dat de gemeente niet de prioriteit legt bij de eigen lokale bevolking.

Lees meer over:
vluchtelingen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties