Oekraïense aanvallen op Sebastopol zorgen voor gedode kinderen, zeggen Russische functionarissen, te midden van berichten over paniek op het strand van de Krim

Buitenland
zondag, 23 juni 2024 om 21:18
skynews sevastopol russia crimea 6589162
Volgens de Russische autoriteiten zijn bij Oekraïense drone- en raketaanvallen minstens zes mensen om het leven gekomen en ruim honderd gewond.
Vijf mensen, onder wie twee kinderen, werden gedood door vallend puin toen vijf Oekraïense raketten werden neergeschoten in de havenstad Sebastopol op de door Rusland geannexeerde Krim, zei Michail Razvozjajev, de in Moskou geïnstalleerde gouverneur van de stad.
Het Russische staatspersbureau RIA Novosti zei dat 124 mensen gewond raakten, daarbij verwijzend naar het ministerie van Volksgezondheid.
Video getoond op de Russische staatstelevisie legt vast wat klinkt als explosies, terwijl mensen dekking zoeken op een strand in Sebastopol.
Elders werd één persoon gedood en raakten drie gewond in de Russische regio Belgorod, grenzend aan Oekraïne, toen drie Oekraïense drones de stad Grayvoron aanvielen, zei regionale gouverneur Vyacheslav Gladkov.
Het Russische ministerie van Defensie zei dat luchtverdedigingstroepen 33 Oekraïense drones hadden neergeschoten boven de westelijke regio's Bryansk, Smolensk, Lipetsk en Tula. Er zijn geen slachtoffers of schade gemeld.