Moedige moeder sterft aan haaienbeet nadat ze haar dochter probeert te redden

Buitenland
zondag, 21 april 2024 om 2:09
alex steyn 7mj3vin1 u unsplash
Een haai viel aan terwijl studente Maria Jimenez met haar vijfjarige dochter aan het zwemmen was op een strand in Mexico. De moeder handelt heldhaftig en doet er alles aan om haar dochter te redden. Maar de reddingsactie eindigt tragisch.
De Hollywood-klassieker "Jaws" heeft een hele generatie getekend en de angst voor haaien laten toenemen, soms terecht, zo blijkt.

Haaienaanvallen zeldzaam wereldwijd

Maar de waarheid is: hoewel haaienaanvallen angstaanjagend zijn, zijn ze zeldzaam. Wereldwijd zijn er jaarlijks tussen de 70 en 100 aanvallen door haaien, waarvan er vijf dodelijk aflopen.
In Mexico heeft er dit jaar echter al een tweede dodelijke aanval plaatsgevonden: in januari werd een duiker in de Golf van Californië onthoofd door een haai.
En nu het tweede tragische geval. Een moeder zwemt met haar kleine dochter (5) dicht bij de kust, wanneer de haai plotseling aanvalt.
Een Mexicaanse vrouw die met haar jonge dochter zwom, stierf nadat ze ernstig in het been was gebeten door een haai in de Grote Oceaan bij het strandstadje Melaque, aldus de autoriteiten.
Met haar laatste kracht redt ze haar dochter van de haai.
Hoewel de moeder in haar been wordt gebeten door het dier, tilt ze met haar laatste kracht haar dochter op een platform in het water.
Eerste hulp komt snel, maar de vrouw is zo ernstig gewond dat ze kort daarna aan haar verwondingen bezwijkt. Haar dochter bleef ongedeerd.
Het strand werd tijdelijk afgesloten voor het publiek na de dodelijke aanval.
De overledene, Maria Jimenez, was nog studente aan een Mexicaanse universiteit. Een medestudent van de moeder uitte zijn verdriet in een Facebook-post:
"Ik wil mijn condoleances, genegenheid en steun betuigen aan Maria's familie na haar dood. Ik sta naast deze prachtige familie, die ik in hun pijn en angst als de mijne voel. Ik ben bij jou. Rust in vrede, Maria."