Man slaat achtjarig meisje in elkaar op plein

Man slaat achtjarig meisje in elkaar op plein

Op het Vinçotteplein in het Belgische Borgerhout is woensdag een meisje van acht aangevallen door een man. De twintiger deelde enkele rake klappen uit, waarna het kind naar het ziekenhuis moest. Mogelijk had de dader een psychose. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Het Openbaar Ministerie vraagt de medische dossiers van de man op.

Het meisje, dat achter de hoek woont, was gewoon aan het spelen op het plein. Een woordvoerder van het parket in Antwerpen verklaart: “Getuigen zagen hoe een man haar op de grond duwde en haar sloeg op het aangezicht.” Het motief van de man is nog onduidelijk.

Het meisje liep verwondingen op in haar gezicht, maar kon zelf naar huis lopen. Ze heeft mogelijk een hersenschudding opgelopen en werd later opgehaald door een ambulance. Het slachtoffertje ligt nog in het ziekenhuis voor verzorging.

De politie kon de man kort na de feiten oppakken. Buurtbewoners geven aan dat de man al langer met mentale problemen kampt. “De 21-jarige man was op het moment van de feiten wellicht verward en verkeerde mogelijk in een psychose”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Het OM voegt er nog aan toe: “Het parket neemt de feiten zeer ernstig. Er zal vandaag nog een onderzoeksrechter worden gevorderd met het oog op het in beslag nemen van de bestaande medische dossiers van de man en het aanstellen van een deskundige om zijn mentale toestand en strafrechtelijke verantwoordelijkheid verder na te gaan.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties