Man aangehouden op Amerikaans vliegveld nadat er explosieven in zijn baggage werden gevonden

Man aangehouden op Amerikaans vliegveld nadat er explosieven in zijn baggage werden gevonden

Maandag is een man op Lehigh Valley International Airport in Pennsylvania (Verenigde Staten) aangehouden door TSA-functionarissen (vergelijkbaar met douanebeambten) als gevolg van een poging om een explosief aan boord van een vliegtuig te brengen, volgens rapporten.

Het explosief zat volgens ABC News verborgen in een ingecheckte tas en had meerdere zekeringen.

De passagier, geïdentificeerd als Mark Muffley uit Lansford, Pennsylvania, werd later door de FBI in hechtenis genomen.

Muffley was van plan een vlucht te nemen van Oost-Pennsylvania naar Orlando Sanford International Airport in Florida.

Het apparaat, dat ongeveer 8 cm in doorsnee was en een "korrelig type poeder verpakt in vetvrij papier en plastic" bevatte, werd volgens het rapport ontdekt in de voering van de tas. Volgens de aanklacht bestaat het poeder waarvan vermoed wordt dat het een mengsel is van flitspoeder en donkere korrels, gebruikt in vuurwerk van commerciële kwaliteit, uit zwart poeder en flitspoeder dat ontbrandbaar is door hitte en wrijving en een aanzienlijk risico vormt voor het vliegtuig en de passagiers.

De hoofdterminal van de luchthaven aan de westkant werd uit voorzorg gesloten, maar ging kort voor 14.00 uur weer open.

Op beveiligingsbeelden was te zien dat Muffley vijf minuten later het vliegveld verliet. Hij is beschuldigd van het bezit van een explosief op een luchthaven en poging tot het plaatsen van een explosief in een vliegtuig. Wat hij van plan was om te laten gebeuren met het explosieve materiaal is vooralsnog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties