Italië voert als eerste EU-land verplichte vaccinatie in

Italië voert als eerste EU-land verplichte vaccinatie in

Allereerst is de verordening van toepassing op gezondheidswerkers. Als iemand zich niet laat vaccineren, krijgen ze een andere baan toegewezen die geen contact heeft met patiënten. Lukt dit niet, dan wordt er geen loon meer uitbetaald.

De ministerraad in Rome heeft woensdagavond een verordening aangenomen om verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers in te voeren. De verplichte vaccinatie geldt ook voor apothekers en artsen met een eigen praktijk.

De vaccinatie kan alleen worden opgeschort als er onder zeer specifieke omstandigheden een bewezen gezondheidsrisico is. De regio's en autonome provincies zijn verplicht om niet-gevaccineerd personeel te melden bij de lokale gezondheidsautoriteiten.

Vaccinweigeraars kunnen taken op zich nemen die hen niet in contact brengen met patiënten. Als dat niet mogelijk is, worden ze tot 31 december 2021 buiten dienst gesteld.

Van 3 april tot 30 april wordt heel Italië een "rode zone" met strikte beperkingen. Mocht het aantal besmettingen eind april fors dalen, dan zou de ministerraad kunnen besluiten de restricties te versoepelen

Beeld: U.S Secretary of Defence / CC BY 2.0 / Flickr

Lees meer over:
covid-19 Italië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer