Huiveringwekkende laatste berichten van Schoolschutter Audrey Hale die 6 kinderen dood schoot onthuld

Huiveringwekkende laatste berichten van Schoolschutter Audrey Hale die 6 kinderen dood schoot  onthuld

Informatie over de schutter die zes mensen doodde op een basisschool in Nashville, Tennessee, blijft de media binnenstromen. We weten nu deze feiten:

  • De schutter was een 28-jarige transpersoon die zich identificeerde als een man.
  • De schutter doodde drie negenjarige leerlingen, een conciërge, een vervangende leraar en het schoolhoofd.
  • De schietpartij vond plaats op de Covenant Christian Elementary School, een kleine school met 209 leerlingen.
  • De schutter was een oud-leerling.
  • De schutter liet een afscheidsbrief en een manifest achter.
  • De schutter was gewapend met twee geweren en een vuurwapen.
  • De politie gebruikte dodelijk geweld om de schutter ongeveer 15 minuten na ontvangst van het alarmnummer te stoppen. Hun snelle optreden heeft naar verluidt vele levens gered.
  • De schutter nam vlak voor de schietpartij contact op met een oude vriend.

NewsChannel 5 meldde dat de schutter Averianna Patterson, een vriend en basketbalteamgenoot van de middelbare school, een bericht stuurde ongeveer 20 minuten voordat de razernij begon: "Ik ben van plan vandaag te sterven", luidde het bericht.

De communicatie vervolgde: “DIT IS GEEN GRAP!!! Je zult waarschijnlijk over mij horen op het nieuws nadat ik sterf. Dit is mijn laatste afscheid. Ik houd van je. Tot ziens in een ander leven.”

Patton antwoordde snel op het verontrustende bericht: “Audrey! Je hebt zoveel meer leven om te leven. Ik bid dat God je bewaart en zal beschermen.”

De schutter antwoordde: “Ik weet het, maar ik wil niet leven. Het spijt me zeer. Ik probeer je niet van streek te maken of aandacht te trekken. Ik moet gewoon dood. Ik wilde het je eerst vertellen omdat je de mooiste persoon bent die ik ooit heb gezien en mijn hele leven heb gekend.

De schutter voegde eraan toe: “Mijn familie weet niet wat ik ga doen. Op een dag zal dit logischer zijn. Ik heb meer dan genoeg bewijs achtergelaten. Maar er staat iets ergs te gebeuren.”

Enkele ogenblikken later schoot de moordenaar naar verluidt door de gesloten voordeuren van de school en begon door de gangen te lopen, een geweer in de hand.

Patton vertelde NewsChannel 5: "Ik probeerde haar te troosten en aan te moedigen en nam vervolgens contact op met de hulplijn voor zelfmoordpreventie nadat mijn vader om 10:08 uur de opdracht had gegeven."

Onderzoekers blijven zoeken naar informatie over een mogelijk motief voor de gruwelijke moorden. Sommigen hebben opgemerkt dat de transgemeenschap deze week heeft opgeroepen tot een "Trans Day of Vengeance".

WION News meldde dat Tsukuru Fors, de mede-oprichter van TRAN, zei dat de jaarlijkse "Trans Day of Visibility" was veranderd in de "Trans Day of Vengeance" omdat "zichtbaarheid alleen niet langer voldoende was". Hiermee werd duidelijk opgeroepen tot geweld.

“We roepen op tot Trans Day of Vengeance. Wraak betekent heftig terugvechten. Het is onze strijdkreet om aan de wereld te verkondigen dat wij, de transgender/niet-binaire gemeenschappen, noch tot zwijgen zullen worden gebracht, noch zullen worden uitgeroeid”, aldus Fors.

De mede-oprichter van TRAN voegde eraan toe: "En we roepen onze bondgenoten, leden van andere gemarginaliseerde gemeenschappen, op om zich bekend te maken en met ons te vechten."

Inmiddels zijn er ook beelden vrijgegeven van heldhaftige politieagenten die de moordlustige dader wisten uit te schakelen.

Lees meer over:
Verenigde Staten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Man doodgestoken in woning, vrouw opgepakt

In de Groningse stadswijk Oosterpoort heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij het mannelijke slachtoffer de aanval niet...

89-jarige vrouw in scootmobiel omgekomen bij botsing met stadsbus

Op zaterdagmiddag 20 april, rond 13.45 uur, heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan op de kruising van de Katerdijk met de...

Dit is hoe de 20-jarige zoon van de overleden Guusje Nederhorst er nu uit ziet

De herinnering aan Guusje Nederhorst, die op slechts 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker, blijft leve...

VIDEO: Nederlandse conducteur mept Somalisch dreigventje hard tegen de grond

We bevinden ons op een treinstation in Hoorn. Daar kreeg een Somalische jongen ruzie met een conducteur van de NS. De 21-jari...

Vrouw (27) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Een ongeval bij een kermisattractie heeft geleid tot het overlijden van een 27-jarige vrouw in Blois, in het hart van Frankri...

Lees meer