Afschuwelijk moment waarop man nonchalant zijn pistool laadt en dakloze man doodschiet op straat: verdachte, 23, aangehouden en aangeklaagd voor moord

Afschuwelijk moment waarop man nonchalant zijn pistool laadt en dakloze man doodschiet op straat: verdachte, 23, aangehouden en aangeklaagd voor moord

Een man uit St. Louis werd dinsdag gearresteerd nadat op video werd vastgelegd hoe hij nonchalant een dakloze in executiestijl op klaarlichte dag neerschoot.

Deshawn Thomas, 23, werd gearresteerd in verband met de moord op maandag, maar moet volgens de media moet hij nog formeel worden aangeklaagd. Het is echter zeer aannemelijk dat hij zal worden aangeklaagd voor moord. Het bewijs liegt er niet om.

Thomas is te zien terwijl hij amateuristisch worstelt om zijn pistool te laden terwijl hij vlak achter de dakloze man staat, die een paar meter verderop op de stoeprand zit, een video laat het hele tafereel duidelijk zien.

Vervolgens leek hij te schieten op het nog te identificeren slachtoffer. "O mijn God. Hij heeft hem gewoon vermoord, 'hoor je de getuige zeggen.

De schietpartij vond maandag rond 10.00 uur plaats in het hart van het centrum van St. Louis (Verenigde Staten), aldus de politie. "Elke moord is zenuwslopend", zei majoor Ryan Cousins tegen de krant St. Louis Dispatch ter plaatse, "maar dat deze hier op dit moment gebeurt, is heel erg."

Deshawn Thomas, 23, werd gearresteerd in een bibliotheek nadat hij de plaats van de schietpartij was ontvlucht. Beeld: Politie St. Louis
Deshawn Thomas, 23, werd gearresteerd in een bibliotheek nadat hij de plaats van de schietpartij was ontvlucht. Beeld: Politie St. LouisHet slachtoffer, wiens naam niet is vrijgegeven, had enkele minuten daarvoor Thomas afgeweerd bij een Shell-benzinestation, meldde Dispatch. Thomas achtervolgde hem vervolgens aan de overkant van de straat voordat hij hem zou neerschieten, aldus de krant.

Neven zeiden dat de verdachte waarschijnlijk in de veertig is. Thomas werd door de politie in hechtenis genomen in een plaatselijke bibliotheek nadat hij de plek waar hij de moord pleegde was ontvlucht.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.


Lees meer over:
Verenigde Staten

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties