Freedom Day in het Verenigd Koninkrijk: Alle maatregelen komen te vervallen, terug naar het oude normaal

Freedom Day in het Verenigd Koninkrijk: Alle maatregelen komen te vervallen, terug naar het oude normaal

Vanaf vandaag komt er een einde aan de sociale en economische Covid-19-beperkingen in het Verenigd Koninkrijk, de Britse overheid vindt dat er voldoende mensen gevaccineerd zijn en dat het vaccin voldoende bescherming biedt tegen de zeer besmettelijke deltavariant. Kortom: eindelijk terug naar het oude normaal!

Johnson bevestigde twee weken geleden dat de regering van plan was de beperkende maatregelen op 19 juli te beëindigen. Hij zei dat de stap de formele beperkingen op sociaal contact, de instructie om vanuit huis te werken en de verplichting om gezichtsmaskers te dragen zou wegnemen.

Na het opleggen van de zwaarste gedragsbeperkingen in de Britse geschiedenis in vredestijd om het nieuwe coronavirus te bestrijden, wedt Johnson dat het vaccinatieprogramma, dat het verband tussen infecties en ziekenhuisopnames heeft verzwakt, kan voorkomen dat de gezondheidsdienst wordt overspoeld door een nieuwe golf van coronavirus.

Nachtclubs mogen weer open en zijn er geen beperkingen aan de capaciteit van horecagelegenheden. De richtlijnen voor social distancing worden ook volledig afgeschaft. Het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand is niet meer nodig.

"We moeten eerlijk tegen onszelf zijn dat als we onze samenleving niet kunnen heropenen in de komende weken, wanneer we zullen worden geholpen door de komst van de zomer en door de schoolvakanties, we ons dan moeten afvragen wanneer we in staat zullen zijn om terug te keren naar normaal?" Dat zei Johnson op een persconferentie.

"We zullen afstand nemen van wettelijke beperkingen en mensen in staat stellen om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen over hoe ze het virus moeten beheersen", zei Johnson.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties