Europese Unie kondigt gebruik vaccinatiepaspoort vanaf juni aan - laten ook prototype paspoort zien

Europese Unie kondigt gebruik vaccinatiepaspoort vanaf juni aan - laten ook prototype paspoort zien

De Europese commissaris voor Interne Markt Thierry Breton, die in februari van dit jaar door de Europese Commissie de leiding kreeg over de nieuwe vaccinproductie-taskforce, heeft afgelopen zondag het prototype van de aangekondigde EU-vaccinpaspoorten onthuld.

Tijdens een interview voor RTL radio- en tv-zender LCI zei commissaris Breton ook dat de nieuwe documenten die zullen bewijzen dat de reiziger is ingeënt, hersteld van COVID-19, of testresultaten kan overleggen, zal idealiter ergens midden juni worden afgegeven aan EU-burgers.

“Vanaf het moment dat we er zeker van kunnen zijn dat elke Europeaan die wil worden gevaccineerd, eerlijke toegang tot het vaccin zal hebben, zoals het geval zal zijn in de komende twee tot drie maanden, is het goed om een ​​gezondheidscertificaat te hebben dat uw toestand aantoont. , ”Zei de commissaris.

De Europese Commissie heeft haar voorstel ingediend voor het creëren van een digitaal groen certificaat in een poging om het reizen te midden van COVID-19 te herstellen voor degenen die tegen het virus zijn ingeënt, meldt SchengenVisaInfo.com.

Hetzelfde document kan ook worden gebruikt om te bewijzen dat de houder is hersteld van COVID-19. Degenen die niet zijn gevaccineerd en ook niet zijn hersteld van het virus, kunnen het document gebruiken om hun COVID-19-testresultaten te presenteren.

Door alle drie de situaties in één document op te nemen, wil de Commissie discriminatie van niet-gevaccineerde personen voorkomen.

De certificaten, waarvan een prototype werd overhandigd door commissaris Breton tijdens zijn interview, zullen informatie bevatten zoals naam, geboortedatum, uitgiftedatum, informatie over het vaccin / test / herstel en een unieke scanbare identificatie van het certificaat.

De mogelijkheid dat de Europese Unie een dergelijke eis zou kunnen opleggen aan reizigers, en in het bijzonder aan visumaanvragers, werd vorig jaar april door SchengenVisaInfo.com gewaarschuwd.

Tijdens zijn interview voor RTL-radio- en tv-zender LCI gaf hij ook commentaar op het komende zomerseizoen en sprak hij zijn overtuiging uit dat de vaccincertificaten het mogelijk zullen maken om een ​​beter zomerseizoen te hebben in vergelijking met vorig jaar.

“We moeten naar de volgende versnelling schakelen. Dit zal de prijs zijn voor een toeristisch seizoen waarvan ik hoop dat het vergelijkbaar zal zijn met dat van vorig jaar, wat uiteindelijk niet zo erg was in de context waarin we ons bevinden, "zei hij.

Uit gegevens blijkt dat de reis- en toerismesector in 2020 een enorm verlies van ongeveer € 3,8 biljoen heeft geleden, terwijl in dezelfde sector meer dan 62 miljoen banen verloren gingen.

Half februari van dit jaar heeft de European Tour Operators Association (ETOA) gewaarschuwd dat de EU en de landen van het Schengengebied in 2021 miljarden kunnen verliezen als het blok geen oplossing bedenkt om de grenzen te heropenen voor niet-essentiële reizigers uit Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Volgens ETOA, de handelsvereniging voor beter toerisme in Europa met meer dan 1.200 leden die 63 herkomstmarkten bedienen, is Noord-Amerika de belangrijkste herkomstmarkt voor Europa, aangezien het jaarlijks een bedrag van € 60 miljard ($ 70 miljard) levert.

Bron: Schengenvisainfo | Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer