EU waarschuwt: tegen het einde van de zomer zal 90% van alle infecties in Europa een deltavariant zijn

EU waarschuwt: tegen het einde van de zomer zal 90% van alle infecties in Europa een deltavariant zijn

De Delta-variant, die voor het eerst werd ontdekt in India, zou eind augustus verantwoordelijk kunnen zijn voor 90% van de nieuwe coronavirusinfecties in Europa, zei het agentschap voor ziektebestrijding van de EU afgelopen woensdag.

"Op basis van het geschatte overdrachtsvoordeel van de Delta-variant en met behulp van modelvoorspellingen, zal naar verwachting begin augustus 70% van de nieuwe SARS-CoV-2-infecties in de EU/EER het gevolg zijn van deze variant en tegen het einde 90% van de infecties. van augustus", zei het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) in zijn reguliere dreigingsbeoordelingsbrief.

De variant, die voor het eerst in India is ontstaan, is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot "zorgwekkend" verklaard en is inmiddels verspreid naar meer dan 60 landen over de hele wereld. Het is naar schatting 40-60% meer overdraagbaar dan de Alpha-variant, die voor het eerst werd ontdekt in Engeland.

Het ECDC waarschuwde dat "het waarschijnlijk is dat de Delta-variant in de zomer op grote schaal zal circuleren, vooral onder jongere personen die niet worden gevaccineerd."

Het kan ook gepaard gaan met een hoger risico op ziekenhuisopname en er zijn aanwijzingen dat mensen die slechts één dosis van een vaccinatiekuur van twee doses hebben gekregen, er minder tegen beschermd zijn dan tegen andere varianten, ongeacht het vaccintype. Volledige vaccinatie biedt echter bijna gelijkwaardige bescherming tegen de Delta-variant.
In het VK loopt de Delta-variant al achter meer dan 90% van de nieuwe COVID-gevallen en heeft ondanks de hoge vaccinatiegraad geleid tot een golf van infecties. Dit dwong de regering om een ​​geplande versoepeling van de beperkingen in Engeland met vier weken uit te stellen.

Europese lidstaten hebben de grenscontroles voor reizigers uit India en het VK verscherpt als gevolg van de variant.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Pexels

Lees meer over:
coronavirus Europese Unie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties