Duitse overheid speelt met het idee om het Chinese sociale kredietsysteem in te voeren

Duitse overheid speelt met het idee om het Chinese sociale kredietsysteem in te voeren

Tot nu toe werd het als een complottheorie beschouwd dat het Chinese systeem voor totale surveillance van burgers en evaluatie van al hun acties ook in het Westen zou kunnen worden ingevoerd. Vooral in de loop van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties en de plannen voor de "Grote Reset" van Klaus Schwab vrezen critici dat hun plannen alleen met een dergelijk systeem kunnen worden uitgevoerd. Nu verschijnt zo'n systeem in een waardestudie van het Duitse ministerie van Onderzoek.

De waardestudie van het Duitse federale ministerie van Onderwijs en Onderzoek, gepubliceerd in augustus 2020, speelt met een model van de transparante burger die wordt beoordeeld en gecontroleerd met behulp van een sociaal kredietsysteem gebaseerd op het Chinese model. Hoe zo'n systeem werkt, legde Info-DIREKT in 2020 al uit in dit artikel: Complete horror: komt Chinese totale surveillance eraan?

Het onderzoek behandelt een grote verscheidenheid aan scenario's en vragen. Bijvoorbeeld een blok dat “wensen voor de toekomst” formuleert. Dan een “Europese manier”, ook een “competitieve modus” of “ecologische regionalisering”. Daarnaast gaat één scenario over het feit dat er een “bonussysteem” zou moeten of kunnen zijn.

In de teaser voor dit scenario is het volgende beschreven:

Duitsland werd in de jaren 2030 bepaald door een puntensysteem als centraal politiek controle-instrument. Ondanks een vrijwillige basis en democratische spelregels creëert het sociale druk om mee te doen, bijvoorbeeld door constante concurrentie (..)”

Het federale ministerie van Onderwijs schrijft: "Voor bepaald gedrag kunnen punten worden verzameld in het puntensysteem dat door de staat wordt beheerd (bijv. Eredienst, zorg voor familieleden, orgaandonaties, ouderdomsvoorziening, verkeersgedrag, CO2-voetafdruk). Naast sociale erkenning levert het verzamelen van punten ook voordelen op in het dagelijks leven (bijvoorbeeld kortere wachttijden voor bepaalde cursussen)."

Op deze manier kan bijvoorbeeld gedrag in klimaatbescherming worden beloond en/of bestraft. De druk om te handelen kan een "efficiënt controlemechanisme" blijken te zijn als het gaat om gedragsverandering.

Dit sociale puntensysteem vertegenwoordigt een oriëntatiekader waarop de overgrote meerderheid van de samenleving zich oriënteert. Aangezien de punten door de staat zelf worden toegekend, is dit gewoon state-compliant gedrag. Verbetert dit de kwaliteit van leven, de gezondheid en het klimaat?

De Duitse overheid onderhoudt nauwe banden met de Chinese communistische partij

Het is belangrijk om te weten dat veel adviseurs van de Duitse regering nauwe banden hebben met de Chinese Communistische Partij: Waarom is Gao Leopoldina, directeur van de Chinese epidemiebescherming, lid van bovenstaande onderzoekscommissie? De communistische regering van China is ongetwijfeld een van de grootste begunstigden van de vermeende coronapandemie en alle gevolgen ervan.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Pexels

Lees meer over:
Duitsland china

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties