Bijna 4.000 volledig gevaccineerde mensen in de VS zijn positief getest op COVID-19

Bijna 4.000 volledig gevaccineerde mensen in de VS zijn positief getest op COVID-19

Bijna 4.000 volledig gevaccineerde mensen in Massachusetts zijn positief getest op COVID-19, volgens recente gegevens van het State Department of Public Health.

Op 12 juni waren er 3.791 gevallen van coronavirus onder de meer dan 3,7 miljoen volledig gevaccineerde personen in Massachusetts, aldus rapporten.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention hebben grootschalige klinische onderzoeken aangetoond dat COVID-19-vaccinatie de meeste mensen verhinderde het virus te krijgen. Toch is geen enkel vaccin 100% effectief in het voorkomen van de ziekte en zal er "een klein percentage volledig gevaccineerde mensen zijn die nog steeds ziek worden, in het ziekenhuis worden opgenomen of overlijden aan COVID-19", aldus het bureau.

Een recente studie van de CDC toonde aan dat Pfizer en Moderna ongeveer 90% effectief zijn tegen infectie twee weken nadat de laatste dosis is verstreken. Het Johnson & Johnson-vaccin met één dosis is volgens Amerikaanse onderzoeken ongeveer 72% effectief tegen matige tot ernstige ziekten.

"Testen om de huidige infectie te identificeren blijft van cruciaal belang voor de beheersing van COVID-19", vertelde een woordvoerster van DPH aan de krant. "Mensen met een huidige infectie kunnen het virus naar anderen verspreiden en isolatie van gevallen en identificatie van nauwe contacten (individuen die mogelijk zijn blootgesteld) vormen de basis voor een reactie op de volksgezondheid."

Volgens de CDC zijn sinds maandag meer dan 150 miljoen mensen in de VS volledig gevaccineerd.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Pexels

Lees meer over:
Verenigde Staten vaccinatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties