Bekende voetballer overleden na ernstig auto ongeluk

Buitenland
vrijdag, 28 juni 2024 om 20:34
voetbal
De voetbalwereld is in rouw na het schokkende nieuws over het tragische overlijden van Landry Nguemo bij een ernstig auto-ongeluk. Het rouwbericht van de Afrikaanse voetbalbond wordt overspoeld met condoleances van fans en medevoetballers.
Naast de bevestiging van de Kameroense voetbalbond, hebben verschillende lokale media ook melding gemaakt van het incident. Volgens deze bronnen zou de oud-speler in botsing zijn gekomen met een vrachtauto en heeft hij dit niet overleefd. Beelden van de plaats van het ongeval laten de omvang van de ravage goed zien.
Nguemo's carrière omvatte opmerkelijke periodes bij clubs zoals Nancy, Bordeaux en Saint-Étienne in Frankrijk. Daarnaast had hij een indrukwekkend seizoen bij de Schotse ploeg Celtic, waar hij veertig wedstrijden speelde.
Landry Nguemo was een gevierde figuur in zijn thuisland Kameroen. Tussen 2006 en 2014 verdiende hij 42 caps voor het nationale team, bekend als de 'Ontembare Leeuwen.' Zijn optreden op het WK 2010, waaronder een wedstrijd tegen Nederland die eindigde in een 1-2 nederlaag voor Kameroen, blijft onvergetelijk.
Het nieuws van Nguemo's voortijdige overlijden heeft schokgolven door de voetbalwereld gestuurd. Medevoetballers, fans en sportorganisaties hebben sociale media en andere platforms gebruikt om hun verdriet te uiten en eer te betonen aan zijn nalatenschap. Zijn bijdrage aan de voetbalsport, zowel nationaal als internationaal, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten.
Landry Nguemo's reis in het voetbal begon in Frankrijk, waar hij voor het eerst erkenning kreeg door te spelen voor AS Nancy. Zijn vaardigheid en toewijding op het veld trokken al snel de aandacht van grotere clubs. Bij zijn overstap naar Bordeaux bleef hij zijn talent tonen en hielp hij zijn team in verschillende binnenlandse en Europese competities. Zijn tijd bij Saint-Étienne vervolmaakte zijn carrière in Frankrijk.
Nguemo was niet alleen een getalenteerde speler, maar ook een inspiratiebron voor vele jonge voetballers in Kameroen en daarbuiten. Zijn passie en inzet voor het spel zullen altijd herinnerd worden door degenen die het voorrecht hadden hem te zien spelen.

Former Indomitable Lions player, Landry Nguemo is victim of a fatal accident in Obala on the Yaounde - Bafoussam highway. His vehicle reported to have collided with a truck.

Image
Image
Image
22
Reply