7-jarige jongen bekent moord op 32-jarige man

Buitenland
zaterdag, 20 april 2024 om 18:24
pol45455
De moord op een 32-jarige man in de Amerikaanse staat Texas is twee jaar later opgelost. De dader is echter veel jonger dan de politie oorspronkelijk had gedacht, aangezien een jongen van 10 de moord heeft bekend. Hij was destijds 7 jaar.
Het slachtoffer was de 32-jarige Brandon Rasberry. Hij werd in 2022 in zijn trailer in een camperpark doodgeschoten. Wie hem had gedood, bleef een mysterie. De zaak begon toen de jongen op school problemen kreeg. Hij dreigde een klasgenoot te doden en bekende vervolgens dat hij twee jaar eerder al iemand had vermoord, volgens lokale zender KSAT.
De jongen was op de dag van de moord op bezoek bij zijn grootouders in hetzelfde camperpark. Hij kon het 9-millimeterpistool van zijn opa pakken en nam dit mee naar de trailer van Brandon Rasberry. Daar zag hij de man slapen en schoot op hem. Rasberry en de jongen waren geen bekenden van elkaar.
Hij kon de politie details over de moord geven die alleen de dader zou weten. De politie vond het wapen en kon bewijzen dat dit het moordwapen was. De jongen kan niet worden vervolgd voor de moord omdat hij destijds te jong was. In Texas kan vervolging vanaf 10 jaar oud, dus hij was 7 jaar oud toen hij de man doodschoot.