Winterse buien trekken over het land - hier gaat het sneeuwen

Binnenland
zaterdag, 20 april 2024 om 14:35
sneeuw
Meteoroloog Jordi Huirne voorspelt bij Hart van Nederland dat we zaterdag weinig van de lente zullen merken, aangezien winterse buien, inclusief hagel, worden verwacht. In de nacht naar zondag kan er zelfs (natte) sneeuw vallen, meldt hij.
De ochtend begint al met buien die vergezeld gaan van hagel. Af en toe kan de zon tussen de wolken doorbreken, waardoor de ochtend licht wisselvallig zal zijn.
In de loop van de middag kunnen de buien intensiveren, vooral in het oosten van het land. In het westen schijnt de zon af en toe tussen de buien door. De temperatuur zal rond de 10 à 11 graden liggen, maar aan zee zal het kouder aanvoelen.
Vannacht wordt het behoorlijk koud, met de temperatuur die rond het vriespunt zal liggen. Buien blijven vallen, vooral van noord naar zuid. Op hoger gelegen gebieden, zoals de Veluwe of de Limburgse heuvels, bestaat zelfs de mogelijkheid dat de sneeuw blijft liggen.
Vooruitzichten Zaterdag zullen er opnieuw enkele buien vallen, maar de zon zal vaker tevoorschijn komen. De temperatuur zal rond de 12 graden liggen. De dagen daarna blijft het weer licht wisselvallig en guur, met lage temperaturen die aanhouden.