Zweedse politie betrokken bij onderzoek naar Joost Klein

Binnenland
zaterdag, 11 mei 2024 om 2:16
joost
De Zweedse politie is betrokken bij een onderzoek naar een incident rond zanger Joost Klein. Dit bevestigt de politie aan SVT Nyheter, het nieuwsprogramma van de Zweedse publieke omroep. Het incident heeft de zanger vooralsnog doen zwijgen, terwijl een journalist bij zijn hotel tevergeefs wachtte op antwoorden.
Omroep AVROTROS heeft bevestigd dat het onderzoek van de European Broadcasting Union (EBU) nog gaande is. "Wij wachten de uitkomst van dit onderzoek af en willen er tot die tijd niets over kwijt," meldt de omroep tegenover NOS.
Volgens bronnen van SVT zou het mogelijk om een gevecht met een fotograaf gaan. Er doen echter ook andere geruchten de ronde, waaronder een aanvaring met iemand van de productie van het songfestival.
Op dit moment ligt er nog geen aanklacht, verklaart een woordvoerder van de politie tegenover SVT. "Maar we zijn ter plaatse en voeren onderzoeksmaatregelen uit om te zien wat er is gebeurd."
Afgelopen avond was Klein niet aanwezig tijdens de juryshow in de Malmö Arena. Tijdens deze show bekijken leden van de vakjury's van alle deelnemende landen de acts en geven zij punten, die zaterdag aan het eind van de finale bekend worden gemaakt. Deze punten tellen voor de helft mee voor de beoordeling. De andere helft van de punten wordt door het publiek thuis telefonisch en via internet gegeven.
In plaats van een live optreden van Klein was tijdens de juryshow een opname te zien van een eerder optreden. Bij de juryshow was ook publiek aanwezig.
Klein is nog niet gediskwalificeerd, benadrukt AVROTROS. Wel is de Nederlandse vlag weggehaald uit het deel van de hal waar de artiesten verblijven, een opvallende zet mag dat natuurlijk wel genoemd worden.
Vandaag zal meer duidelijk moeten worden over de situatie rondom Joost Klein.