Groot verdriet voor Jan Smit

Entertainment
zaterdag, 11 mei 2024 om 11:49
smit
Jan Smit wordt zwaar getroffen door het recente verlies van zijn grootmoeder, Jannetje Schilder, die op 91-jarige leeftijd is overleden, meldt Weekend. Het overlijden heeft Jan diep geraakt, gezien de bijzonder hechte band die hij altijd met zijn grootmoeder heeft gehad.
De emotionele band tussen Jan Smit en zijn grootmoeder werd eerder al bezongen in het nummer "Ik zing dit lied voor jou alleen", waarmee hij als 'Jantje Smit' zijn doorbraak beleefde. De rol van Jannetje Schilder in de carrière van haar kleinzoon bleef echter niet beperkt tot zijn beginjaren. In 1997 nam ze zelfs een Gouden Award in ontvangst namens Jan, omdat hij destijds vanwege zijn leeftijd dit niet zelf mocht doen van de arbeidsinspectie.
Zelfs bij recente erkenningen, zoals de toekenning van een oeuvre-award aan Jan Smit, blijft de invloed van zijn grootmoeder voelbaar. Weekend benadrukt echter dat het tijdschrift één specifiek aspect wil onderstrepen: zowel Jan Smit als zijn zus Monique Smit waren aanwezig op de uitvaart van hun geliefde grootmoeder.
Ondanks het feit dat Jan en Monique tegenwoordig weinig contact hebben, kwamen ze samen om afscheid te nemen van hun oma.