Vrouw (59) vermoord tijdens het uitlaten van haar hondje

Binnenland
zaterdag, 01 juni 2024 om 00:59
hond
HELLEVOETSLUIS – Een 59-jarige vrouw uit Brielle is donderdagmiddag overleden in het bos Ravense Hout in Hellevoetsluis. De vrouw was haar hond aan het uitlaten toen het tragische incident plaatsvond. De politie vermoedt dat ze een willekeurig slachtoffer is geworden.
Het Ravense Hout is een geliefde plek voor hondenbezitters. Wat er precies is gebeurd en hoe de vrouw om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Een uur na het incident heeft de politie een 20-jarige man uit Hellevoetsluis kunnen arresteren. Getuigen meldden dat ze iemand zagen weglopen van de plek waar de vrouw werd gevonden. De politie zette een helikopter en speurhonden in om het gebied te doorzoeken.
Volgens bronnen van De Telegraaf kwam de politie de verdachte op het spoor door zijn achtergelaten auto nabij de plaats delict. Het lijkt erop dat de man in paniek wegrende na de dood van de vrouw en later terugkeerde om zijn auto op te halen. De politie hield het voertuig in de gaten en arresteerde de man toen hij terugkwam.
Bronnen meldden dat de vrouw mogelijk het slachtoffer is geworden van een beroving die uit de hand liep. De politie van Rotterdam onderzoekt dit scenario, evenals andere mogelijke connecties tussen het slachtoffer en de verdachte. "We houden rekening met meerdere scenario’s," aldus een politiewoordvoerder. De verdachte is in hechtenis genomen en zijn arrestatie is vrijdag door de rechter-commissaris bevestigd.
Donderdagavond heeft de forensische opsporing sporen veiliggesteld en onderzoek verricht op de plaats delict. De politie zet het onderzoek voort om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van deze tragische gebeurtenis.
Beeld ter illustratie