Blinde moederhond gedumpt op een vuilnisbelt zonder haar puppy's

Dieren
zaterdag, 01 juni 2024 om 11:50
2 1
Toen barmhartige Samaritanen op een vuilstortplaats een puppy in een kartonnen doos vonden, waren ze geschokt dat iemand haar zo wreed in de steek had gelaten.
Ze belden de dierenredders, die zich vervolgens ter plaatse haastten. Maar tot hun verbazing kwam de hond niet uit de box. Ze dachten dat ze dacht dat haar vorige eigenaren zouden terugkeren. De reddingswerkers beseften al snel dat ze daar al minstens drie dagen was! Dit vertelde hen dat er iets heel erg mis was.
Hoewel de hond eindelijk veilig was, was haar toestand verschrikkelijk. Ze was volledig haarloos, haar huid was ruw en bedekt met onbehandelde open wonden. Haar ogen waren ook bijna gesloten en aan elkaar geplakt. Toen de reddingswerkers ze voorzichtig openden, waren ze rood en reageerden ze niet.
De reddingswerkers zagen dat ze onmiddellijke medische zorg nodig had. Ze brachten haar naar de dierenarts, waar ze een grondige controle kreeg. De dierenartsen beweerden dat ze bijna blind was en leed aan ernstige otitis media, een middenoorontsteking. Bovendien was haar lichaam extreem gezwollen, vooral haar hoofd en benen. Ze had ook een ontsteking in haar voortplantingsgebied.
Voordat ze haar de noodzakelijke medicijnen gaven, gaven de reddingswerkers haar een stevige maaltijd. Dit maakte haar erg blij! Ze voltooide de hele kom in recordtijd.

Ongelukkig nieuws

Toen de testresultaten terugkwamen, zagen de dierenartsen dat de pup vele nestjes had gekregen. Dit leidde tot de conclusie dat ze was gebruikt voor de fokkerij en in de steek was gelaten toen ze niet langer nodig was. Het veterinaire personeel was diepbedroefd en besloot haar de best mogelijke zorg te geven, in de hoop haar op te beuren en haar gezondheid te verbeteren.
De moederhond werd geopereerd aan haar ogen en terwijl ze genas, behandelden ze haar ruwe huid. Toen ze eenmaal besefte dat ze eindelijk de hulp kreeg die ze nodig had, was ze opgewonden. Ze begroette iedereen die langs haar kennel liep met de schattigste kwispelende staartjes!Omringd door liefde begon ze snel te herstellen. Haar schurft verdween, haar gezicht was niet meer opgezwollen en ze kon ook weer helemaal zien! Dit lieve meisje was zo blij om eindelijk de vriendelijke gezichten te zien van de mensen die haar een tweede kans in het leven hadden gegeven.
4
Na korte tijd werden haar redders gecontacteerd door een liefhebbende familie die verliefd op haar was geworden en haar eigen wilde maken. Toen ze elkaar ontmoetten, was het alsof ze elkaar altijd al kenden.
De nieuwe familie noemde haar Sofi en nam haar mee naar huis. Hier begon ze haar nieuwe leven. Tegenwoordig wordt Sofi omringd door mensen die dol op haar zijn en ze heeft zelfs hondenbroers en -zussen met wie ze elk moment doorbrengt.
Sofi had nooit op de vuilstort mogen worden achtergelaten. Mensen vergeten vaak dat honden ook gevoelens hebben. Een slechte behandeling ervan kan leiden tot depressie, angst en agressie!
Als u niet langer voor uw hond kunt zorgen, breng hem dan naar een plaatselijk asiel. Geef ze de kans op een beter leven… dat verdienen ze tenminste.