Politie vindt man die al vijf maanden dood in zijn flat lag

Politie vindt man die al vijf maanden dood in zijn flat lag

Zaterdagochtend heeft de politie een levenloze man aangetroffen in zijn flatwoning in Den Bosch. Uit een Facebookbericht van de politie blijkt dat de man ruim vijf maanden geleden op natuurlijke wijze is overleden. De politie benadrukt het belang van aandacht voor de buren en doet een oproep aan de samenleving. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie.

In het Facebookbericht wordt benadrukt dat sociale controle van groot belang is, vooral bij ouderen en mensen die zich teruggetrokken gedragen. De politie wijst op tekenen die kunnen wijzen op een verdachte situatie. "Als u merkt dat uw buurman of buurvrouw plotseling geen geluid meer maakt, niet meer naar buiten komt, afspraken niet nakomt en/of als de brievenbus zich steeds verder vult, neem dan geen enkel risico en bel 0900-8844."

Door goed op elkaar te letten, kunnen schrijnende gevallen zoals deze voorkomen worden, stelt de politie. Ze wijzen erop dat er jaarlijks situaties zijn waarin overleden personen worden gevonden, terwijl er al duidelijke signalen waren dat er iets niet in de haak was. Het is van groot belang dat het sociale vangnet goed functioneert om dit soort tragedies te voorkomen.

Lees meer over:
politie Den Bosch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer