Medewerker Koninklijke Marechaussee vermoord bij gewapende overval op Curaçao

Binnenland
zondag, 02 juni 2024 om 1:33
marechaussee
Een Nederlandse medewerker van de Koninklijke Marechaussee is om het leven gekomen tijdens een gewapende woningoverval. De lokale politie bevestigde zaterdag dat de man werd doodgeschoten door inbrekers.
De aanval vond plaats aan de Reigerweg, waar de marechaussee-medewerker samen met zijn vrouw op het terras zat. Het echtpaar hoorde een geluid, waarna de man besloot te gaan kijken. Kort daarop hoorde zijn vrouw een schot. Vervolgens drongen drie deels gemaskerde mannen het huis binnen. Een van hen was gewapend.
De overvallers bedreigden de vrouw en eisten geld en de autosleutels. Ze doorzochten het huis en vluchtten uiteindelijk met de auto van het echtpaar. Ondanks de snelle inzet van ambulancepersoneel, kon de neergeschoten man niet meer gered worden.
Tijdens de overval was ook het kind van het stel in de woning aanwezig. De toestand van het kind is op dit moment nog onbekend. Buurtbewoners sloegen alarm toen ze de vrouw iets voor middernacht om hulp hoorden schreeuwen. De politie heeft inmiddels de gestolen auto teruggevonden en is een intensief onderzoek gestart.
Politiechef Raymond Ellis benadrukte de ernst van de situatie en gaf aan dat er nauw wordt samengewerkt met Nederland om de daders op te sporen. “We kunnen dit niet toestaan. We mogen dit niet tolereren. Er wordt met man en macht aan gewerkt,” aldus Ellis.
De marechaussee-medewerker was op Curaçao gestationeerd om het grenstoezicht op de luchthaven te versterken. Hoofdofficier Heiko de Jong reageerde geschokt op het incident. “Het toont opnieuw aan dat we een groot probleem hebben met illegale vuurwapens. Hier wordt al hard aan gewerkt. Misschien leidt dit incident ertoe dat we het nog serieuzer aanpakken en dat de straffen voor illegaal wapenbezit worden verhoogd.”