Kind overleden op kinderdagverblijf, politie doet onderzoek

Binnenland
zaterdag, 11 maart 2023 om 15:53
Politie auto
Op 10 maart 2023 is er een tragisch incident gebeurd op een kinderopvang in Arnhem. Een kind is overleden na een ‘medisch incident’. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte omstandigheden van het overlijden.
Het kinderdagverblijf waar het incident plaatsvond, heeft direct na het incident contact opgenomen met de hulpdiensten. Ook zijn de ouders van het kind direct ingelicht. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Er zijn nog geen verdere details bekendgemaakt over het incident.
Het kinderdagverblijf waar het incident plaatsvond, heeft aangegeven geschokt te zijn en alle medewerking te verlenen aan het politieonderzoek. Ook de gemeente Arnhem heeft in een reactie laten weten mee te leven met de betrokkenen en de situatie nauwlettend te volgen.
De ouders van het overleden kind zijn uiteraard diep geschokt en worden opgevangen door slachtofferhulp. Zij hebben inmiddels laten weten dat zij de privacy van henzelf en hun kind willen respecteren en daarom niet met de media willen praten.
Het is altijd een verschrikkelijke gebeurtenis wanneer een kind overlijdt. Het is nog niet bekend wat de precieze oorzaak van het overlijden is, maar het feit dat het een ‘medisch incident’ wordt genoemd, kan betekenen dat het kind een medische aandoening had die nog niet bekend was. Het is belangrijk om te wachten op de resultaten van het politieonderzoek voordat er meer kan worden gezegd over de omstandigheden van het overlijden.
In de tussentijd zullen de betrokkenen en de gemeenschap van Arnhem ongetwijfeld geschokt en verdrietig zijn over deze tragedie. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er in deze moeilijke tijden steun en begrip moet worden geboden aan de betrokkenen, terwijl de autoriteiten hun werk doen om de feiten te achterhalen.