Hoofdredacteur Gaykrant gearresteerd wegens zedendelict

Hoofdredacteur Gaykrant gearresteerd wegens zedendelict

De hoofdredacteur van de Gaykrant is als verdachte van een zedendelict gearresteerd op verdenking van een zedendelict. Hij heeft inmiddels, in ieder geval tijdelijk, zijn functie neergelegd. Hans P. zijn voorarrest is inmiddels al verlengd.

De aanhouding is bevestigd door Paul Hofman welke momenteel de taak van hoofdredacteur heeft overgenomen. Hij wilt er niets inhoudelijks over zeggen behalve dat de hele redactie heel erg is geschrokken.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Amsterdam laat weten niet in te kunnen gaan op namen, maar het is inmiddels duidelijk, mede door het bevestigen van velen, dat het hier om de hoofdredacteur van de Gaykrant gaat. De Gaykrant, die eind 2017 onder zijn leiding een nieuwe start maakte, heeft op zijn website inmiddels een verklaring gezet. Daar staat dat P. wegens ‘persoonlijke omstandigheden’ zijn functie heeft neergelegd.

Hans P. is vorige week zondag aangehouden. Aankomende week maandag zal hij wederom moeten verschijnen voor de raadkamer. Daar zal de rechter beslissen of zijn voorlopige hechtenis opnieuw zal moeten worden verlengd.

Op de pagina’s waar de medewerkers van de Gaykrant worden genoemd is het profiel van P. sinds maandagochtend verwijderd. Ook andere pagina’s die naar hem verwijzen zijn inmiddels weggehaald. Daardoor wordt in ieder geval wel de suggestie gewekt dat P. voorlopig sowieso niet meer zal terugkeren.

De raadsman van P. is strafrechtadvocaat Justin Kötter. Die wil de arrestatie van zijn cliënt bevestigen noch ontkennen. ,,Ik doe überhaupt geen uitlatingen, ook niet hierover”, zegt hij in een korte reactie.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties