Lego beeld van André Hazes nog geen week na plaatsing onthoofd

Lego beeld van André Hazes nog geen week na plaatsing onthoofd

Het beeld staat nog geen week op de Dam, maar werd vannacht al onthoofd, zo is te zien op de foto's die op het internet geplaatst zijn.

Van de zanger werd een grote legoversie gemaakt, en zit op een van de betonblokken op het plein. De lokale ondernemersvereniging had een verzoek aan kunstenaar Frankey gedaan om een kunstwerk te maken en om de grijze betonblokken op die manier te verfraaien

De kunstenaar is geschrokken door het vernielen van zijn beeld: "Het ziet er niet fraai uit." Hij heeft het vermoeden dat het beeld per ongeluk is vernield door iemand die met het beeld probeerde weg te rennen. Hij verwacht dan ook niet dat het een politieke actie is geweest en dat er dus activisten achter zouden kunnen zitten.

Ondanks het slechte nieuws is er ook nog goed nieuws. Al is het niet op dezelfde plek, het beeld keert nog terug. De mensen die achter de concertreeks Holland zingt Hazes zitten hebben laten weten dat ze het beeld graag bij de concerten een plek willen geven, aankomende maart.

Beeld: Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties