Gemeenteraad van Baarn stemt over bestemmingsplan van Paleis Soestdijk

Gemeenteraad van Baarn stemt over bestemmingsplan van Paleis Soestdijk

De gemeenteraad van Baarn zal woensdagavond stemmen over het voorontwerp van het bestemmingsplan van Soestdijk. Bij het instemmen van de raad kan de volgende stap naar de ontwikkeling van het voormalige woon- en werkpaleis van koningin Julia en prins Bernhard worden gemaakt. Vooralsnog lijkt het erop dat de fracties akkoord gaan.

Mocht de raad dan ook daadwerkelijk akkoord gaan, volgt er nog een zogenoemde inspraakperiode. Vervolgens moeten de partijen nog beslissen over het ontwerp- en het definitieve bestemmingsplan.

Punten van aandacht zijn onder meer het parkeren, het aantal evenementen, de hoeveelheid winkels en de kap van een deel van het Borrebos. De nieuwe eigenaar wil oude bomen kappen voor nieuwe luxe appartementengebouwen.

Wat betreft de bomenkap zijn prinsessen Margriet en Irene geschokt, dit schreven zij aan de lokale fractie BOP. "Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het behoud va het bos. Wij staan daar volledig achter", zo staat er te lezen in het bericht. Ook de echtgenoot van prinses Margriet, mr. Pieter van Vollenhoven laat een kritisch geluid van zich horen op Twitter. “Inderdaad moet je nu – na de discussies over de boomkap voor biomassacentrales en onze wens om vanwege klimaatdoelen nieuwe bossen aan te planten – kritisch zijn bij plannen met betrekking tot boomkap.”

Een aantal partijen wil tijdens de vergadering nog een aantal amendementen en moties indienen, maar heeft al aangegeven op hoofdlijnen tevreden te zijn over de plannen van eigenaar de MeyerBergman Erfgoed Groep.

Er zijn een aantal partijen dat tijdens de vergadering nog een aantal amendementen en moties wil indienen. Maar op hoofdlijnen zijn zij eveneens tevreden over de plannen van de eigenaar, de MeyerBergman Erfgoed Groep.

De MeyerBergma Erfgoed Groep is in het bezit van het paleis, en wil er een plek van maken waar innovatieve bedrijven kunnen laten zien wat zij kunnen presteren. Eveneens komen er onder meer kantoren, een hotel en een restaurnt. De plannen moeten gefinancierd worden door de verkoop van de appartementen.

Beeld: Wikimedia Commons

[do_widget id=taboola-6]

Lees meer over:
Paleis Soestdijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties