Gemeente Heemstede wil luxueuze villa van 2 miljoen euro kopen voor opvang jonge asielzoekers

Binnenland
door admin
donderdag, 15 juni 2023 om 20:04
schermafbeelding 2023 06 15 om 210813
Heemstede - De gemeente Heemstede heeft plannen om ongeveer twintig jonge asielzoekers onder te brengen in een luxueuze villa. Het pand, gelegen aan de Heemsteedse Dreef en momenteel te koop voor 2,1 miljoen euro op Funda, is in het vizier van de gemeente gekomen. Hoewel nog onduidelijk is wie het pand zal kopen en tegen welk bedrag, streeft de gemeente ernaar om het te verwerven. Het is echter nog niet zeker of het pand na de opvangperiode weer zal worden doorverkocht.
Aanvankelijk was het plan om asielzoekers onder te brengen in twee gebouwen aan de Leidsevaartweg, maar die optie is recentelijk afgevallen. Vervolgens kwam de villa, waar voorheen een tandartsenpraktijk was gevestigd, in beeld. Volgens de gemeente is er ruimte in het gebouw voor 20 tot 25 alleenstaande minderjarige vluchtelingen, die dag en nacht uitgebreid zullen worden begeleid.
Volgende week donderdag zullen omwonenden worden geïnformeerd over deze ontwikkelingen. Uiteindelijk zal de gemeenteraad de definitieve beslissing moeten nemen omtrent de opvang. De exacte datum van de stemming is echter nog niet bekend.
Naast Heemstede zijn ook andere gemeenten in de regio Kennemerland, zoals Haarlem en omstreken, bezig met het maken van plannen voor de opvang van asielzoekers. In totaal zullen naar verwachting meer dan 2100 asielzoekers worden gehuisvest. In de Heilige Antoniuskerk in Aerdenhout zullen naar verwachting twintig tot dertig minderjarige asielzoekers worden opgevangen.