4-jarig kind gereanimeerd bij zwembad tijdens 'opa en oma dag'

Binnenland
maandag, 05 juni 2023 om 13:44
trauma
Op zondagmiddag is een 4-jarig kind met spoed naar het ziekenhuis vervoerd na een tragisch incident in zwembad De Fluit in Leidschendam. Rond 14.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd en binnen enkele minuten arriveerden twee ambulances, de politie en een traumahelikopter op de plaats van het incident. De traumahelikopter landde veilig in het grasveld van het nabijgelegen Fluitpolderplein, vlak bij het zwembad.
Volgens berichtgeving van Regio15 zou het kind tijdens het bezoek aan het zwembad in het water zijn gevallen. Het incident vond plaats tijdens de zogenaamde 'opa en oma-dag', waarop grootouders samen met hun kleinkinderen kunnen genieten van een dag vol waterpret. Het slachtoffertje werd gelukkig snel opgemerkt en uit het water gehaald. Op de kant is direct gestart met reanimatie en de inzet van een AED. Dankzij de snelle reactie van de hulpverleners kon het kind met succes worden gereanimeerd.
Na de reanimatie is het slachtoffertje onmiddellijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere medische behandeling.