OML-Eva deelt verschrikkelijk nieuws, flinke tegenslag

Showbizz
vrijdag, 05 juli 2024 om 12:55
eva 1140x570

 Bekend van Over Mijn Lijk, nu openhartig op Instagram

Eva, bekend van het programma "Over Mijn Lijk", deelt haar levensverhaal en gezondheidsupdates op Instagram onder de naam Longeneeslijk. Onlangs heeft ze een moeilijke en moedige beslissing genomen: ze stopt met haar chemotherapie. Deze keuze heeft ze openhartig gedeeld met haar volgers.

Chemotherapie en de gevolgen

Twee weken geleden begon Eva aan haar twaalfde chemokuur. Helaas bleek deze behandeling veel zwaarder dan verwacht. Ondanks haar doorzettingsvermogen, leidde de intensiteit van de bijwerkingen tot een moeilijke beslissing.
"Vandaag heb ik mijn arts laten weten dat ik wil stoppen met de chemo, omdat het simpelweg te zwaar is en mijn kwaliteit van leven hier enorm onder lijdt. De arts begreep dit en ik stop dus met deze kuur," schrijft Eva op Instagram.

Alternatief plan

Eva is vastbesloten om de groei van de kankercellen onder controle te houden. Ze wil terugkeren naar haar eerdere pillenkuur, maar eerst moet haar lichaam herstellen van de recente chemotherapie. Daarnaast overweegt ze een experimentele kuur in tabletvorm, hoewel het nog onzeker is of ze hiervoor toestemming krijgt. Over een week verwacht ze meer te weten.

Langdurig gevecht 

Eva's strijd tegen kanker is al jaren aan de gang. Haar Instagram-updates bieden een openhartige kijk op de ups en downs van haar behandelingen. Enkele dagen geleden deelde ze een emotioneel bericht over hoe slecht het met haar ging.
"Maandag na de chemo ging het best prima en dinsdag ook, maar woensdag begon het al minder te gaan. Donderdag en vrijdag waren bijna ondraaglijk. Ik had wel verwacht dat dit de ergste dagen zouden zijn, maar zo erg had ik het niet verwacht. De bijwerkingen blijven aanhouden en voor mij voelt het echt als een hel waar ik nog steeds in zit," vertelde Eva.
Wij wensen Eva veel sterkte en kracht toe.