Queen is Harry en Meghan te slim af en spreekt natie toe vlak voor hun controversiële interview bij Oprah

Queen is Harry en Meghan te slim af en spreekt natie toe vlak voor hun controversiële  interview bij Oprah

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) worden ingehaald door Queen Elizabeth (94). De Britse koningin gaat op 7 maart de natie toespreken, enkele uren voor de hertog en hertogin van Sussex hun nu al controversiële interview geven bij Oprah Winfrey. Op die manier zou ze de eenheid van de koninklijke familie willen benadrukken, speculeren Britse media.

De toespraak van Elizabeth is onderdeel van Commonwealth Day, een jaarlijkse dag op de tweede maandag van maart in het teken van het Gemenebest, het samenwerkingsverband tussen 53 soevereine staten met de Queen als symbolisch hoofd. Normaal komt de koninklijke familie dan samen in Westminster Abbey in Londen, maar door de coronapandemie kunnen die festiviteiten dit jaar niet doorgaan, voor het eerst sinds 1972. Daarom is gekozen voor een bijzondere tv-uitzending op BBC 1.

Het besluit om de festiviteiten te vervangen door een tv-special een dag eerder, is aan het begin van februari genomen, stelt een woordvoerder van de Westminster Abbey volgens The Guardian. Nog voor het interview van Harry en Meghan met Oprah werd aangekondigd. ,,Het besluit werd drie weken geleden in overleg tussen de abdij, de BBC en de koninklijke familie gemaakt.”

Lees verder bij de bron: https://www.ad.nl/show/queen-is-harry-en-meghan-te-slim-af-en-spreekt-natie-toe-vlak-voor-hun-interview-bij-oprah~ac4e7278/

Beeld: Schermafbeelding CBS This Morning / Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer