Prinses Mabel opent de aanval op Koningin Máxima

Prinses Mabel opent de aanval op Koningin Máxima

Spanningen tussen de Oranjes, dit alles heeft te maken met kritiek rond de biografie die over Máxima werd geschreven. Prinses Mabel lijkt hier een aanzienlijke rol in te spelen.

De biografe van Willem-Alexander, Daniela Hooghiemstra, ging onlangs vol in de aanval tegenover Marcia Luyten. Zij stelde namelijk dat Marcia in haar boek Máxima Zorreguita Moederland, een te positief verhaal schetst over Máxima als persoon. Wat betreft de aanval, daar lijken verschillende belangen bij te komen kijken.

In dezelfde tijd dat deze discussie zich afspeelde publiceerden twee Argentijnse journalisten een biografie over Máxima. Niet geheel toevallig zo blijkt. Dat boek bracht ook nog eens vrij ongebruikelijke dingen aan het licht, zaken die Marcia zelf niet in haar boek had geschreven.

Deze zaken waren afkomstig van anonieme bronnen. Weekblad Story schrijft hoe Marcia zo woedend was op Daniela na alle kritiek op haar boek, dat zij uiteindelijk toegaf dat Daniela één van deze bronnen was. Een behoorlijke onthulling.

Maar het weekblad stelt ook dat Daniela sinds haar jeugdjaren goed bevriend is met prinses Mabel. En dát werpt een bijzonder licht op de kritiek die ze heeft op Máxima…

Het is geen publiek geheim dat de relatie tussen Mabel en Máxima erg kil is. De hoofdzakelijke reden hiervan zou de intens goede band tussen Mabel en prinses Beatrix zijn. De band tussen Máxima en Beatrix is dan weer een stuk minder hecht, wat zorgt voor een afstand tussen haar en Mabel.

Vanwege de vriendschappelijke relatie tussen Mabel en Daniele, verheldert de reden waarom Daniela zo fel is op een boek waarin Máxima zo positief mogelijk werd neergezet.

Het is ondenkbaar dat Mabel in haar positie publiekelijk kritiek uit over privé aangelegenheden. Maar verschillende bronnen hebben wel het idee dat zij op de achtergrond aan de touwtjes trekt en zo invloed probeert uit te oefenen. En dat is geen onwaarschijnlijk idee.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Koninklijk Huis, Wikimedia Commons | Bron: Ditjes & Datjes

Lees meer over:
koningin maxima prinses Mabel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties