Moet Koning Willem Alexander deze miljoenen euro's subsidie terugbetalen?

Moet Koning Willem Alexander deze miljoenen euro's subsidie terugbetalen?

Koning Willem-Alexander krijgt onrechtmatig een bedrag van 4,7 miljoen euro uitgekeerd als subsidie voor Kroondomein Het Loo op de Veluwe. De natuursubsidie, die van 2016 tot 2021 loopt, had nooit verleend mogen worden.

Dat zeggen drie vooraanstaande juristen in een uitzending van onderzoeksprogramma Zembla. Het programma beschikt over een beschikking, waarin wordt uitgelegd aan welke voorwaarden de koning moet voldoen om zijn miljoenensubsidie te ontvangen.

Uit die beschikking blijkt dat koning Willem-Alexander van veel belangrijke subsidievoorwaarden is vrijgesteld. Dat is echter zonder enige onderbouwing vanuit de overheid gebeurd, concluderen de juristen. Dit riekt natuurlijk naar een voorkeursbehandeling.

Lees verder bij de bron: https://www.bekendeburen.nl/moet-%20koning%20-willem-%20alexander-%20deze%20-miljoenen%20-euro's%20-subsidie%20-terugbetalen

Beeld: Paul Tolenaar | RVD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer