Koning Willem-Alexander niet naar Duitsland vanwege oplaaiend coronavirus

Royalty
zaterdag, 26 september 2020 om 10:37
shutterstock image 2 3
Helaas gaat koning Willem-Alexander aankomende dinsdag niet naar Duitsland toe. De Duitse overheid heeft de richtlijnen aangepast voor bewoners van de provincies Noord- en Zuid-Holland, waardoor de koning geen bezoek kan brengen aan het land. Dit is onderling besloten met de Duitse autoriteiten, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.
Willem-Alexander zou dinsdag samen met bondspresident Frank-Walter Steinmeier het Duits-Nederlandse legerkorps (1GNC) in Münster bezoeken dat dit jaar 25 jaar bestaat. Ook zouden ze samen naar het universitair medisch centrum gaan. Daar werden eerder dit jaar Nederlandse coronapatiënten opgenomen en behandeld op de intensive care-afdeling.
De koning zou samen met bondspresident Frank-Walter Steinmeier het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster een bezoek brengen. Dat bestaat dit jaar namelijk 25 jaar. Ook zou er samen een bezoek gebracht worden aan het universitair medisch centrum. Eerder dit jaar werden daar Nederlandse patiënten met coronaklachten opgenomen en behandeld op de IC-afdeling.
Het vorige buitenlandse bezoek was in maart, waar hij samen met koningin Máxima een bezoek bracht aan Indonesië. Het is vooralsnog niet bekend wanneer het bezoek aan Duitsland alsnog plaats zal vinden.