Minister Hugo de Jonge geeft taken weg en gaat zich alleen nog maar richten op het coronavirus

Minister Hugo de Jonge geeft taken weg en gaat zich alleen nog maar richten op het coronavirus

Minister Hugo de Jonge heeft het idee dat het coronavirus weer helemaal terug is, en gaat daardoor taken uit zijn portefeuille weggeven, om zich voornamelijk te richten op het coronavirus. "Dat is alleen al een aantal banen tegelijk", zo beweert hij.

De verlichting van zijn taken is besloten in de ministerraad van vandaag. Staatssecretaris Paul Blokhuis (volksgezondheid, welzijn en sport) en minister van medische zorg en sport, Tamara van Ark nemen een aantal taken over.

De paniekzaaierij is zoals verwacht al helemaal in gang gezet in Den Haag en omstreken, door veel volksvertegenwoordigers en andere beleidsmakers. Minister de Jonge spreekt inmiddels al van een tweede golf. Sinds half maart is hij verantwoordelijk voor de corona-aanpak nadat een oververmoeide Bruno Bruins ontslag nam. Het handelen van de Jonge heeft niet de beste reputatie denkbaar, in de wandelgangen klinkt al veel gefluister over zijn ontslag en de Kamer liet recentelijk nog overduidelijk blijken niet onder de indruk te zijn van de puinhoop die er is gemaakt. Zo zal hij de komende tijd zich steeds meer moeten verantwoorden over zijn handelen in de Kamer.

Beeld: Schermafbeelding Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties