Koning en koningin geweigerd als vrijwilligers stembureau in Den Haag

Royalty
vrijdag, 12 maart 2021 om 16:21
shutterstock image 26
Het leek koning Willem-Alexander en koningin Máxima waarschijnlijk een leuk en ludiek idee om mee te doen als vrijwilligers van een stembureau. En hoe leuk zou het zijn geweest als je je stem kan uitbrengen bij niemand minder dan het koninklijk echtpaar? Maar helaas, dat idee lijkt niet door te gaan.
De koning en koningin hadden zich al aangemeld om mee te doen, zo vertelde de koning vrijdagmiddag tijdens een digitaal werkbezoek dat ook nog eens in het teken stond van de organisatie en voorbereiding op de gang naar de stembus. Echter werd het koninklijke aanbod door de gemeente Den Haag afgewezen.
Het koninklijke aanbod is door de gemeente Den Haag, waar het paar woont, afgeslagen omdat er al voldoende vrijwilligers waren, zo voegde de koning eraan toe. De reden? Er waren al genoeg vrijwilligers, zo liet de koning weten. Hij reageerde op een opmerking van Hans Klok, de teamcoördinator Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die vertelde over de landelijke werving die het ministerie had opgezet om stemlokaalleden te vinden. "Normaal is dat een zaak voor de gemeenten, maar dit keer hebben we daarbij geholpen", aldus Klok. Hopelijk hebben de koning en koningin de volgende keer meer geluk.
Beeld: Koninklijk Huis