Kamervoorzitter belt met koning over mislukte verkenning

Kamervoorzitter belt met koning over mislukte verkenning

Kamervoorzitter Arib heeft vandaag telefonisch met de koning gesproken over de mislukte verkenning en het debat van gisteren. De Rijksvoorlichtingdienst heeft dat bekendgemaakt.

"Zij heeft de Koning geïnformeerd over het Kamerdebat en over de ontstane situatie in de verkennende fase van de kabinetsformatie", staat in een persbericht. Een woordvoerder van Arib zegt tegen het ANP dat de Kamervoorzitter de koning "regelmatig" informeert. Dat gebeurde vorige maand ook al enkele dagen na de verkiezingen.

Sinds de kabinetsformatie van 2012 speelt het staatshoofd geen formele rol meer in de vorming van een nieuw kabinet. De Tweede Kamer neemt nu het voortouw, maar het is wel gebruikelijk dat de koning regelmatig wordt bijgepraat over het verloop van de onderhandelingen.

Lees verder bij de bron: https://nos.nl/collectie/13861/artikel/2375097-kamervoorzitter-arib-informeert-koning-over-situatie-rond-verkenning

Beeld: RVD Paul Tolenaar, Schermafbeelding PvdA

Lees meer over:
Tweede Kamer koning formatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties