'Graaf Claus-Casimir in aanraking met de politie'

Royalty
maandag, 10 mei 2021 om 12:58
lll
Kwajongensstreken daar hebben wij allemaal ons aandeel in, dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir, de zus van Gravin Eloise. In tegenstelling tot zijn zus horen we zelden iets van ‘Claus’ zoals hij door naasten wordt genoemd.
Vorig jaar september was de graaf ineens groot nieuws toen bekend werd dat hij door zijn ouders naar de beruchte Schotse kostschool Gordonstoun was gestuurd. Er werd niet verteld wat de aanleiding voor deze ingrijpende beslissing was. Echter is er vermoedelijk wel een duidelijk oorzaak voor: Claus-Casimir zou in aanraking zijn geweest met de politie. Dit stelt royaltyverslaggever Rick Evers tijdens een aflevering van de Máxima 50-special van Libelletv.nl
In een gesprek over prinses Alexia die ook op jonge leeftijd naar het buitenland vertrok laat Rick weten: “Zij is wel degene met wie ze in het gezin het meest te stellen hebben, maar het is niet zoals bij het neefje van de prinsessen, Claus-Casimir, die in aanraking is geweest met de politie.” Dat is onthullend nieuws voor een royaltyverslaggever die altijd goed ingelicht is. Over de reden waarom vertelt Rick dat het zou gaan om een incident waarbij Claus-Casimir met zijn vrienden vuurwerk afstak onder een viaduct. Dat voor deze plek werd gekozen kan ook geen toeval genoemd worden. Het ging om knalvuurwerk en dat dreunt dan veel harder, wanneer het afgestoken wordt onder een betonnen bouwwerk. De klappen wekten ook de aandacht van een politiepatrouille die de jongens aanhield en meenam.
Bron: Story | Beeld: Privéfoto Koninklijke Familie