Britse koningin reageert op beschuldigingen racisme van Harry en Meghan

Royalty
dinsdag, 09 maart 2021 om 21:24
shutterstock image 25
De Britse koningin Elizabeth zegt dat de hele koninklijke familie bedroefd is over hoe prins Harry en zijn vrouw Meghan zich de afgelopen jaren behandeld hebben gevoeld. Buckingham Palace stuurde vandaag namens de koningin een verklaring uit, waarin voor het eerst werd gereageerd op het interview dat Harry en Meghan gaven aan de Amerikaanse presentatrice Oprah Winfrey.
In dat interview zei Meghan dat er sprake was van racisme binnen de koninklijke familie, in de aanloop naar de geboorte van hun zoon Archie: "Tijdens mijn zwangerschap werd erover gesproken dat hij geen beveiliging zou krijgen en geen titel en er waren zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou zijn bij geboorte", zei Markle.
De opmerking over huidskleur zou gemaakt zijn door één familielid, maar Meghan en Harry wilden er niet op ingaan wie dat was geweest.
In de verklaring gaat de Britse koningin in op die beschuldiging van racisme: "De zaken die worden aangehaald, in het bijzonder die over ras, zijn verontrustend. Hoewel herinneringen uiteen kunnen lopen, worden de zorgen zeer serieus genomen en in de privésfeer door de familie geadresseerd."
Beeld: Schermafbeelding Oprah