Nieuwe Peilingwijzer wijst uit: PVV tweede grootste partij, FvD staat nog altijd op acht extra zetels

Politiek
dinsdag, 15 september 2020 om 8:28
Naamloos ontwerp 1
In de nieuwste Peilingwijzer, een gemiddelde van de peilingen van Ipsos, I&O Research en Kantar zien wij weer wat interessante ontwikkelingen voorbij komen.
Zo staat de VVD nog altijd bovenaan, maar de PVV is bezig aan een opmars, is nog altijd de tweede partij, en de FvD zit ook flink in de lift. Het CDA is weer zakkende na een eerdere opleving.
De PVV staat op 16 tot 20 zetels, dat is vier zetels meer dan in mei inmiddels. Louwers, de man achter de Peilingwijzer, wijst op de nadrukkelijkere aanwezigheid van Wilders wat hem goed heeft gedaan. Zoals het kritiek op het weglopen van de regeringspartijen in het debat over de zorgsalarissen. En zijn proces in de ‘Minder-Marokkanen’-zaak.
Het CDA profiteerde van de lijsttrekkersverkiezingen in juli. Maar deze lijkt zich inmiddels tegen zich te keren vanwege de interne chaos met de uitslagen. De partij staat nu op 12 tot 16 zetels, één minder dan juli.
Het FvD lijkt met acht zetels erbij nog altijd de grootste stijger zijn en doet het als nieuwe partij erg goed in de peilingen.
Beeld: Screenshot Youtube, Peilingwijzer