Universiteitsprofessor: ‘Er is niks mis met het vermoorden van Trump aanhangers’

Universiteitsprofessor: ‘Er is niks mis met het vermoorden van Trump aanhangers’

Een bizar gebeuren: Een geschiedenisprofessor die aan de Universiteit van Rhode Island doceert verdedigt de politieke moord op Aaron "Jay" Danielson in Portland, Oregon.

Het is een bekend fenomeen, rechtse studenten op universiteitscampussen die te maken hebben met indoctrinatie en onverdraagzaamheid van professoren. Stel je voor dat je een college bijwoont met een professor die voor zijn eigen politieke doeleinden opkomt voor een gebeurtenis die betrekking heeft op de moord op een conservatieve demonstrant. Dat is de realiteit van studenten aan de Universiteit van Rhode Island in de Verenigde Staten waar de polarisatie nog duidelijker zichtbaar is dan in Nederland.

In zijn blog verdedigt de professor de politiek gekleurde moorden die plaatsvonden tijdens de uitbarstingen van geweld die aanvankelijk aanvang vonden tijdens de BLM-demonstraties deze zomer. Een zeer verwerpelijke denkwijze die hem dan ook voor veel kritiek komt te staan.

Dit is niet de eerste keer dat dr. Erik Loomis wordt blootgesteld omdat hij pleit voor geweld tegen mensen met wie hij politieke meningsverschillen heeft. In 2012 kreeg de hoogleraar Geschiedenis veel terugslag vanwege het 'hoofd op een stok' jegens de NRA-directeur (Amerikaanse wapenlobby/organisatie) Wayne LaPierre.

Men moet er voor waken dat geweldsverheerlijkende uitspraken en denkwijzen blijvend op represailles mogen rekenen. Want het is alles behalve normaal. En dat zal altijd zo blijven.

Lees meer over:
Verenigde Staten Donald Trump

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties