Enorme blunder bij NOS Journaal: Verklaren Jesse Klaver dood

Politiek
donderdag, 21 september 2023 om 18:44
blunder
De vooraanstaande fotograaf Erwin Olaf is plotseling overleden op 64-jarige leeftijd, kort na een ingrijpende longtransplantatie. Zijn nabije familie meldde dat hoewel hij aan het herstellen was, zich plotseling complicaties voordeden, waarbij alle hulp te laat kwam. Condoleances vanuit diverse hoeken, waaronder het koninklijk huis, stromen binnen.
Tijdens het achtuurjournaal gisteravond bracht Annechien Steenhuizen het droevige nieuws. Ze deelde mee: "En in ons nieuws van vanavond: het trieste overlijden van fotograaf Erwin Olaf."
Opvallend genoeg verscheen er tijdens de aankondiging een afbeelding van Jesse Klaver, waarna Annechien opmerkte: "Natuurlijk, dit is niet Erwin Olaf, dat begrijpt u vast wel."
Ze voegde na het incident toe: "Sorry voor dat kleine misverstand. Een goede avond verder."
Het onverwachte overlijden van Erwin Olaf was het gesprek van de dag in verschillende mediaprogramma's. Tooske Ragas, te gast bij Shownieuws, zei: "Hoewel we op de hoogte waren van zijn fragiele gezondheid, heeft dit nieuws velen van ons diep geschokt."
Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, bracht herinneringen aan de fotograaf naar voren: "Een man vol levenslust en creativiteit. Hij heeft sinds zijn 36e gestreden tegen zijn ziekte, COPD genaamd, wat ernstige longschade veroorzaakt."
Slechts een beperkte groep mensen was op de hoogte van Erwin Olaf's medische strijd. "Sommigen wisten dat hij onlangs een longtransplantatie had ondergaan en in het ziekenhuis aan het herstellen was. Het leek de goede kant op te gaan."