Dit zijn de voorlopige uitslagen

Dit zijn de voorlopige uitslagen

VVD (36 zetels) en D66 (24 zetels) kregen bij de Tweede Kamerverkiezingen de meeste stemmen zo blijkt uit een voorlopige prognose van de verkiezingsdienst van ANP. Ongeveer 78 procent van de stemmen is tot nu toe geteld.

Forum voor Democratie krijgt naar verwachting 8 zetels en wordt daarmee groter dan GroenLinks, dat 7 zetels krijgt. De PVV wordt de derde partij met 17 zetels. Het CDA krijgt 15 zetels in de voorlopige prognose van persbureau ANP.

Het zijn vooral de kleinere en middelgrote gemeenten die volledig klaar zijn met tellen, de grote steden laten nog op zich wachten maar hebben wel al een tussentijdse uitslag doorgegeven. Er was een opkomst van 81 procent, dit staat ongeveer gelijk aan de stembusgang van vier jaar geleden, deze was toen 81,9 procent.

Rutte gaf aan “supertrots” te zijn dat hij de Tweede Kamerverkiezingen wederom heeft gewonnen. Ook herhaalde hij zijn wens om het CDA bij die besprekingen te betrekken. "We willen het formatieproces zo kort mogelijk houden."

Bron: NU.nl | Beeld: Sigrid Kaag / Twitter

Lees meer over:
Tweede Kamer VVD Verkiezingen D66

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties