Kijktip: Seizoen 5 van Dertigers is nu al een echte zomerhit

Films & series
dinsdag, 09 juli 2024 om 19:14
6h20p2tw4qc1 dertigers s5 groepsfoto def credits joy hansson

Dertigers Seizoen 5 - Succesformule maakt herstart met nieuwe gezichten

Het langverwachte vijfde seizoen van de populaire serie ‘Dertigers’ op BNNVARA is eindelijk een feit. Met een nieuwe vriendengroep en een andere omgeving ergens in Midden-Nederland blijft de serie trouw aan de succesformule: de herkenbare dilemma’s van dertigers die zich afspelen in een vriendengroep. De vorige vier seizoenen waren echt een regelrechte hit en een vijfde seizoen kon dan ook niet ontbreken.
Vanaf maandag 8 juli kunnen fans dagelijks, van maandag tot en met donderdag, genieten van nieuwe afleveringen om 19.30 uur op NPO 3. Voor de binge-liefhebbers zijn de afleveringen ook beschikbaar op NPO Start, waarbij vier afleveringen vooruit te kijken zijn met een betaald abonnement.

Herstart met nieuwe gezichten

Het zal misscheien even wennen zijn, maar niet minder leuk, Dertigers Seizoen 5 maakt een verfrissende herstart met een nieuwe vriendengroep en locatie, terwijl het trouw blijft aan de thema’s die de serie zo geliefd en spannend maken. De vorige cast waren inmiddels (bijna) veertigers dus tijd voor wat nieuws. De nieuwe cast zorgt weer voor een gezellige en spannende verhaallijn die de kijkers zeker zullen boeien. Voor fans van de serie belooft dit seizoen weer een meeslepende reis door het leven van dertigers te worden, vol herkenbare situaties en onvergetelijke momenten.
In dit seizoen maken we kennis met een nieuwe cast: Teun Donders (Jonas), Teunie de Brouwer (Laura), Sebastián Mrkvicka (Ruben), Stefanie van Leersum (Suus), Sia Cyrroes (Reza), Sabri Saddik (Sam) en Claire Bender (Ada). Deze vrienden leerden elkaar kennen op de middelbare school en brachten hun zomers door op een camping in de buurt van Utrecht. Nu, jaren later, staan ze voor de uitdagingen die bij hun leeftijd horen.

Cast

De vriendschap binnen de groep wordt gekenmerkt door sterke onderlinge banden en gedeelde herinneringen. Laura en Suus, zussen met verschillende levenskeuzes, ondersteunen elkaar onvoorwaardelijk. Laura streeft naar een gezinsleven met Jonas, terwijl Suus een onafhankelijk bestaan verkiest en een vrijblijvende relatie onderhoudt met Reza, ook al willen ze niet toegeven dat ze eigenlijk toch wel heel erg dol op elkaar zijn. De mannen, Jonas, Ruben, Reza en Sam, delen een passie voor fietsen en brengen elke zondag samen door. Sam, eigenaar van een fietsenwinkel waar Reza werkt, verbindt hen nog meer.

Intriges en geheime relaties

Ada, een oude schoolvriendin van Ruben, voegt zich bij de vriendengroep. Ada, op zoek naar een nieuwe start na een verbroken relatie, vindt langzaam haar plek binnen de hechte vriendengroep. Echter, er hangt een groot geheim boven de groep dat hun relaties op de proef stelt. Het is de vraag of hun vriendschap deze storm kan doorstaan.

Creatieve betrokkenheid van originele cast

Een bijzonder gegeven van dit seizoen is de creatieve betrokkenheid van Lykele Muus (Bart) en Leonoor Koster (Lot) uit de originele cast. Lykele heeft bijgedragen als scriptschrijver en Leonoor heeft samen met Hiba Vink en Allard Westenbrink de regie op zich genomen. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat de authentieke sfeer en stijl van de serie behouden blijven, ondanks de nieuwe cast.